lihanleikkaaja01

Työelämän murros

Noon nostaa kuvajournalistisella sarjallaan esiin erilaisia ryhmiä työelämän sisältä, liepeiltä ja ulkopuolelta.

 

Noon seuraa pätkätyöläisiä, itsensätyöllistäjiä, vuokratyöläisiä, siirtotyöläisiä, freelancereita, yrittäjiä, näennäisyrittäjiä, pakkoyrittäjiä, nuorisotyöttömiä, ikääntyviä työttömiä sekä alityöllisiä. Marginaaleja, joista moniin itsekin media-alan freelancereina kuulumme.

 

Kuvaamme työtä ja ihmisiä sen takana. Tarjoamme ihmisille mahdollisuuden kertoa oman tarinansa työelämän myllerryksessä. Selvitämme kenelle työn uudet muodot edustavat vapautta ja kenelle turvattomuutta. Voit ehdottaa meille jutunaihetta ja seurata sivuiltamme, missä juttuja julkaistaan.

 

Päivittyvän kokonaisuuden ensimmäinen kuvasarja kertoo tsekkiläisistä lihanleikkaajista, jotka työskentelevät Vantaalla Liha Tammisella naudanlihanleikkaajina ammatissa johon ei tahdo löytyä enää Suomesta tekijöitä. Milan Mocek, 50, tuli Suomeen kesällä 2012. Hän kertoo, että lihanleikkaus on fyysisesti hyvin vaativaa, mutta hän työskentelee mielellään Suomessa. ”Täällä on hyviä ihmisiä ja olen tyytyväinen työhöni.”
lihanleikkaaja04

 

Jiří Přivřel, 43, aloitti työnteon Suomessa kolme vuotta sitten. Hän matkustaa perhensä kanssa Tšekkeihin säännöllisesti ”Olemme 3 kuukautta täällä ja 14 päivää Tšekeissä”, Jiří kertoo.

 

lihanleikkaaja02

Iveta Přivřelová, 41, työskentelee lihan pakkaajana.”Tykkään työstä Suomessa, työntekijöitä arvostetaan täällä hyvin. Verot ovat korkeammat täällä, mutta valtiolle annetut rahat saadaan takaisin turvallisuuden, sosiaaliturvan, ympäristön hoitamisen ja kulttuurin muodossa.”
lihanleikkaaja05

 

Luděk Ošmera, 40.

 

lihanleikkaaja06

 

Evžen Auda, 24, kuvailee työtään: ”lihanleikkaus on mahtavaa, mutta vaativaa – joskus myös henkisesti.”

 

lihanleikkaaja07

 

Marek Andreas, 37.

 

 

lihanleikkaaja03

 

Marian Šantavý, 36, tuli Suomeen töihin neljä vuotta sitten ystävän pyytämänä. Hän työskenteli myöskin Tsekeissä lihanleikkaajana. Liha Tammisella hän on tiimin vetäjä.

Edellinen
Seuraava