perhehoito_jenny2

Perhehoito-lehti: Kuvat uusiksi Noon Kollektiivin kanssa.

 

“Lastensuojelussa valokuvaaminen on aina herkkää. On tavallista, että lasten kasvoja ei saa näyttää, mutta silti kuvien tulisi olla hyväntuulisia”, sanoo Perhehoitoliiton tiedottaja ja lehdentekijä Kirsi-Marja Nurminen.

 

kansi0515

Perhehoitoliitto on valtakunnallinen asiantuntijajärjestö, joka neuvoo ja kouluttaa sijaisvanhempia ja perhehoitajia sekä perhehoidossa hoidettavia lapsia ja aikuisia. Liiton jäsenlehti uudistui alkuvuodesta. Tavoitteena oli aiempaa selkeämpi ja raikkaampi julkaisu.

 

Uudistuksen tehnyt graafikko, AD Maikki Rantala ehdotti, että lehden näyttävimmät kohdat, kuten kannen ja pääjutun kuvaisivat Noon Kollektiivin kuvaajat.

 

“Halusin lehdelle sosiaalisiin aiheisiin suuntautuneita valokuvaajia. Noon Kollektiivista lehdentekijä saa myös kuvasuunnittelua eli tukea ja uusia oivalluksia.”
Noonin kuvaajatiimi innostui elämänmakuisista keikoista. Susanna Kekkonen lähti kameran kanssa pulkkamäkeen, Laura Oja kuvasi tuoretta sijaisperhettä ja Raisa Kyllikki Ranta vastasi uusimman lehden hevostallilla tehdystä kuvauksesta.

 

kansi0215“Yhteistyö Noonin kanssa on mennyt tosi hyvin”, sanoo Kirsi-Maria Nurminen. “Kuvat olleet toivotunlaisia: laadukkaita ja iloisia. Laatu on noussut ja sattuman tilalle on tullut suunnitelmallisuutta.” Graafikko Maikki Rantalan vaatimus oli, että synkistelykuvia ei lehteen enää tule, ja päätös on pitänyt.
Lehden toimitussihteerinä Nurmisella on kädet täynnä työtä kirjoittajana, kuvaajana ja taittajana. Häntä helpottaa, kun kollektiivi hoitaa järjestelyt. “Kerran kuvattavan perheen lapset sairastuivat ja kuvaukset piti siirtää. Kun uusi aika ei sopinutkaan kuvaajalle, noonilaiset vaihtoivat kuvaajaa itse eikä minun tarvinnut huolehtia asiasta. Kuvausjälki oli silti yhtä hyvää. Sellainen rauhoittaa mieltä. ”

 

 

 

_MG_2748_2samassa

 

 

Näyttökuva 2015-10-28 kello 14.46.17

 

 

_MG_2721

 

 

Näyttökuva 2015-10-28 kello 14.39.32

 

 

Taiveaho_Kaikkonen_LOWRES_13

 

 

Taiveaho_Kaikkonen_LOWRES_29

 

 

Taiveaho_Kaikkonen_LOWRES_16

 

 

 

 

Edellinen